Manchester Uniteds manager, Jose Mourinho håber på at skrive Champions League historie i denne sæson. Det gør han, hvis han slår den legendariske manager, Sir Alex Fergusons rekord. 

AF KRISTIAN PARIS

Når Champions League om nogle uger atter skydes rigtig i gang vil vi se en Jose Mourinho og Manchester United, der jagter en rekord. En rekord, der blev at af af de røde djævles legendariske boss i gennem to årtier, Sir Alex Ferguson.

når United begynder 17/18 sæsonen i Europa vil det blive Mourinhos første internationale kamp siden han kom til Manchester sidste sommer. I alt vil det dog være hans 134. kamp i turneringen, efter han har spillet i verdens fineste klubturnering med klubberne Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid over de seneste 14 år.

Lige nu er han dog et stykke efter Sir Alex Ferguson, der nåede at stå i spidsen for hele 194 internationale kampe med de røde djævle.

Arsene Wenger er også på listen, ligesom den italienske manager, Carlo Ancelotti.

“Det er godt for spillerne, det er godt for mig, og det er godt for klubben. ” forklarede Mourinho om Uniteds tilbagevenden til verdens bedste klubturnering til MUTV tidligere i dag.

(Photo by Chris Brunskill – AMA/Getty Images)

“Champions League er der, hvor alle gerne vil være. Måske er for ambitiøs, det ved jeg ikke, men jeg ved, at jeg vil være den manager i verden med flest Champions League kampe på CV’et. ” tilføjede den portugisiske supermanager.

“Jeg ved, at jeg er i top fem eller seks indtil videre i verden, og jeg vil kæmpe hårdt for at komme højere op. Sidste sæson tabte jeg en sæson i kapløbet om rekorden, men nu er Manchester United, der hvor en klub som os skal være. Det er jeg super tilfreds med.” 

2016/17 sæsonen var den første i Mourinhos træner karriere, hvor han ikke var i spidsen for et hold, der hverken skulle spille Europa League eller Champions League, siden han stod i spidsen for første gang i 03/04 sæsonen.