Manchester Uniteds nye træner Jose Mourinho insisterer på, at den 30-årige engelske landsholdsanfører Wayne Rooney ikke kommer til at blive brugt på midtbanen, hvis Mourinho selv bestemmer. Han skal nemlig score mål. 

Af David Paris

Jose Mourinho er blevet præsenteret som ny Manchester United-træner fra næste sæson start. Allerede nu har portugiseren været ud med nogle udmeldninger som har skabt røre i fodboldeuropa. Nu er det så tid igen. Den 53-årige tidligere Chelsea- og Real Madrid-træner slår nemlig fast, at Rooney stadig er farlig foran mål, og derfor skal han ikke bruges på midtbanen fremover, som det har været tilfældet tidligere, både på det engelske landshold og under Luis van Gaal i United.

Rooney har tidligere banket mål ind på samlebånd f.eks. i 2008/09-sæsonen hvor englænderen nettede 20 gange i alt, og i sæsonen efter, hvor han scorede svimlende 34 mål i alle turneringer. De seneste år er han dog blevet sat længere tilbage på banen, dels for at give plads til yngre og måske bedre angribere, og dels for at udnytte Rooneys udviklede fremragende blik for spillet.

Mourinho siger selv: “Jeg tror, at i fodbold er der mange positioner. Det sværeste at finde er den, der sætter bolden i nettet,” fortalte Mourinho journalister på sin første pressekonference som United-boss.

“Det er normalt, for en spiller på hans alder, at ændre position en smule, men en ting, der aldrig vil ændre sig, er hans appetit til at score.”

“Han er måske ikke en nummer 9 (topangriber, red.) længere, men for mig, vil han aldrig blive en nummer 6 (defensiv midtbane, red.) . Han kommer aldrig til at være 45 meter fra mål igen. Ja, han har gode afleveringer uden pres længere tilbage på banen, men det har jeg også…,” slutter han.