Manchester United-træneren Jose Mourinho har arbejdet med nogle af verdens bedste spillere – fra Cristiano Ronaldo til Zlatan Ibrahimovic. Han slår dog fast at ingen spillere er over holdet, og derfor foretrækker han også at motivere sine spillere på denne måde. 

Af David Paris 

Manchester Uniteds træner Jose Mourinho er kendt for at være dygtig taktiker. Senest blev han, på 6’erens hjemmeside klart foretrukket som den bedste taktikker frem for konkurrenten Pep Guardiola.

Han slår, i et interview med det engelske medie Goal, at ingen spillere er over holdet, og at han foretrækker, at tale til én samlet gruppe frem for den enkelte spiller.

“For mig vil holdet være vigtigere end enhver spiller. De personer er der, ligesom jeg, for at tjene holdet, for at yde deres ypperste for holdet. Medmindre en bestemt situation kræver en en-til-en, coacher jeg hold, jeg træner ikke enkeltpersoner og foretrækker at tale med alle samlet.”

Den to-dobbelte Champions League-vinder gør meget ud af, at forklare den primære opgave i kampen.

“Jeg taler mere end en gang, fordi jeg mener, at budskabet skal være meget kort og objektiv,” sagde han. “Jeg starter normalt have møder med spillerne for at forberede cirka et tre dage før en kamp.”

“Men den sidste pep-talk, efter du har lagt taktikken og gameplanen, er meget vigtig. Normalt sørger jeg for at den sidste snak er en motiverende og psykologisk en.”