I går blev en af sæsonens vel nok største og vigtigste kamp afviklet på Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford. De mødte nemlig Manchester City, og der var lagt op til et hæsblæsende opgør på grund af milliardsatsninger i transfervinduet fra de to nye trænere, Jose Mourinho og Pep Guardiola.

Af David Paris

I går blev sæsonens første Manchester-derby spillet. En kamp mellem to formstærke hold, to nye trænere, der er ærkerivaler, Jose Mourinho og Pep Guardiola og en kamp mellem to næsten helt nye hold på grund milliardsatsninger i sommerens transfervindue.

Guardiolas mandskab, Manchester City, der insisterer på at spille smuk fodbold, fik bragt sig fortjent i front med 2-0, lige indtil den nyerhvervede City-målmand Claudio Bravo 5 minutter før pausefløjtet, fejler og taber bolden i feltet. Zlatan scorer. 2-1, og spændingen i kampen var tilbage.

Den tidligere Real Madrid- og Chelsea-træner Mourinho var derfor sat på lidt af en opgave i omklædningsrummet i pausen. For hvordan vender med en 2-1-føring til en sejr på en så dårlig første halvleg. Mourinho prøvede, og nu fortæller han faktisk til det engelske medie Manchester Evening News, hvad han sagde til sine spillere i omklædningsrummet i halvlegen.

“Det, jeg fortalte dem i halvlege var, at for nogle af jer, ser det ud som om, at i forsøger at gøre, hvad jeg fortalte jer I ikke skulle gøre.”

“Jeg sagde det 20 gange i dag: aldrig spil bolden til første station (betyder: ikke spil den nærmeste mand), aldrig, aldrig spil, fordi det er, de ønsker at presse bolden. Det skete 20 gange i løbet af kampen. Det jeg sagde i halvlegen har jeg også sagt de sidste tre dage op til kampen. Hver gang vi forberedte os til kampen og hver gang vi analyserede og forsøgte at reducere uforudsigeligheden af spillet, sagde jeg det.”

Og det virkede næsten for Mourinho. Udover prædiken skiftede han også to mand i pausen; Henrikh Mkhitaryan og Jesse Lingard blev erstattet af henholdsvis Marcus Rashford og Ander Herrera.

2. halvleg endte dog målløs og City vandt derfor kampen med 2-1.