Af David Paris 

Manchester United-træneren Jose Mourinho har indrømmet overfor det engelske medie Goal.com, at han lavede en fejl med hensyn til udskiftningen af Henrik Mkhitaryan i FA Cup-kampen fredag aften mod Championsship-mandskabet fra Derby. Han undskylder over for den offensive midtbanespiller og slår samtidig fast, at det var en forkert beslutning kun at lade ham spille 45 minutter, netop fordi han meget vel kan være på vej væk fra Old Trafford i det nuværende transfermarked. 

Den tidligere Borussia Dortmund-spiller Henrik Mkhitaryan har haft en meget turbulent efterår i den engelske Premier League-klub Manchester United, der også kaldes The Red Devils. Han var først skade og da han siden vendte tilbage til træningsbanen gjorde dårlige præstationer og dårlig form, at han flere gange blev helt udeladt af træner Jose Mourinhos trup til kampene. Om det har været Premier League eller Europa League, så har den armenske landsholdspiller flere gange været henvist til tribunerne.

Af den grund har flere medier skrevet, at han højst sandsynligt kunne ønske sig et skifte væk fra den røde del af Manchester i transfervinduet, der lige nu er åbent. Han fik derfor chancen for at vise sig frem i klubbens FA Cup-opgør mod Derby County. Den endte 2-0, men Mkhitaryan blev allerede udskiftet efter kun 45 minutter og det er noget, som træner Mourinho efterfølgende har fortrudt. Han siger:

“Jeg kan ikke lide, hvad jeg selv gjorde. Han fortjente det ikke. Han spillede godt og overhovedet ikke dårligt. Han havde et par dårlige afleveringer, men det var ingenting. Han bragte god dynamik på banen og var en udfordring for modstanderens forsvarsspillere. Jeg har undskyldt til ham og sagt jeg er ked af det. For det er jeg.”

 “Han blev ham jeg oprede og det kan godt være, at sådan er vilkårene, men jeg skulle måske have ofret en anden spiller.”