Jose Mourinho fortæller, at han foretrækker at blive træner for et landshold frem for et klubhold, når han vender tilbage til jobbet som fodboldtræner. 

Jose Mourinho har været arbejdsløs, siden han blev fyret som manager i Manchester United i december sidste år. Siden hen er der blevet spekuleret vidt og bredt i, hvor hans næste trænerjob befinder sig. Nu fortæller den tidligere Chelsea- og Real Madrid-træner, at han foretrækker at træne et landshold frem for et klubhold.

”Jeg vil gerne konkurrere i nye turneringer. Her tænker jeg på VM og EM. Jeg har i lang tid haft lyst til at prøve sådan et eventyr. Lige nu ser jeg i højere grad mig selv som træner for et landshold frem for i en ny klub,” siger Jose Mourinho til Eleven Sports. 

Det er dog ikke sikkert, at det er hans eget land, han har i tankerne, siger han. 

”Er Portugal det rigtige hold for mig? Ikke nødvendigvis.” 

Jose Mourinho var en kort overgang rygtet til sin tidligere klub, Real Madrid, inden Zinedine Zidane vendte tilbage i rollen som træner for madrilenerne. Men skal Mourinho være klubtræner i sit næste job, kræver det, at han føler sig overbevist om klubbens projekt, understreger han. 

”At vinde et femte mesterskab i et nyt land eller Champions League for tredje gang, vil jeg gerne, men jeg vil ikke gøre det kun for det. Jeg vil kun til en klub med et overbevisende projekt. Jeg vil være også være glad og ikke kun vinde. Jeg vil ikke sige ja til et projekt, som ikke overbeviser mig. Sådan har jeg altid tænkt,” siger Jose Mourinho, der startede sin karriere som ungdomstræner i Vitoria Setubal og var blandt andet assistenttræner i FC Barcelona, inden han brød igennem på fodboldens store scene og vandt Champions League med FC Porto.