I kender ham måske ikke helt endnu – enkelte gør måske. Han er faktisk det seneste skud på en de største centrale midtbane-talenter. Og så er han blevet kædet overdrevet meget sammen med Liverpool.

AF KRISTIAN PARIS 

Naby Keita har indtil videre gang i fremragende sæson med RB Leipzig, der i skrivende stund ligger nummer to i Bundesligaen. Her kommer 3 vigtige ting om det unge, afrikanske talent – måske kommende Liverpool-spiller.

Han er en ung ‘GLOBETROTTER’

Keita blev født 5. februar 1995 i Guinea: 22 år gammel i dag. Han begyndte i klubben i hjembyen Horoya AC, da han var ni år gammel.

I 2012 pakkede den unge midtbanespille taskerne og drog til Frankrig, hvor skrev kontrakt med FC Istres. Her gjorde Keita det så godt, at han et år senere fik debut og senere blev solgt til Red Bull Salzburg i 2014.

Efter to år i østrigske blev han i 2016 hentet til tyske, nyoprykkede RB Leipzig. Her har han hjulpet klubben til vanvittig succes. De indtager i øjeblikket andenpladsen i Bundesligaen, og der kan bestemt ikke gå længe før den dynamiske midtbanespiller ryger videre i systemet.

Han er bestemt ikke billig

(Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images)

RasenBallsport Leipzig blev grundlagt i 2009 med initiativet fra selveste Red Bull, med målet om at være med i topstriden i Bundesligaen inden 8 år.

Økonomi er intet problem for tyskerne, da forretningen faktisk ejer heler fire klubber – én i Østrig og USA, to i Brasilien.

Med det sagt, vil supertalentet Keita bestemt ikke blive solgt billigt, og det bliver nok sværere for Liverpool at få fat i Sengaliseren. Med europæisk fodbold lige om hjørnet og med en realistisk chance for en ny, stor kontrakt ser det ikke ud til at Keita ser nogen grund til at forlade de trygge omgivelser i Tyskland.

Han er en upcoming stjerne

Den 22-årige midtbanespiller gør det godt, og med det faktum, at han spiller regelmæssigt hvert uge i en verdens bedste ligaer, gør ham bestemt ikke dårligere.

Derudover er der ret stor chance for, at han i næste sæson også spiller Champions League.

En spændende spiller at følge. Kan Leipzig holde på ham eller bliver de nødt til at lade ham gå?