Tiden er kommet til, at europas klubber begynder at kigge sig om i den vide verden efter tilføjelser og supplementer til deres trup for den komme efterårssæson 17/18. ‘The next Neymar’ nævnes en stor fremtid i international topfodbold. 

AF KRISTIAN PARIS 

‘Den næste Neymar’ kaldes han af mange – især medier og eksperter. Der er tale om blot 17-årige Vinicius Junior, der pt er på kontrakt for brasilianske Flamengo. Han er desuden også selv brasilianer.

Den sydamerikanske ungdomslandsholdspiller har den seneste tid tiltrukket sig en del opmærksomhed. For det meste både fra medier og fans, men også landsholdet har været i spil, ligesom flere store europæiske klubber meldes interesseret i det unge ‘wonderkid’.

Ja, Vinicius Junior er faktisk og på det seneste blevet sammenlignet med landsmanden Neymar, der ligeledes startede karrieren i den brasilianske første division, for at senere at blive solgt for et rekordstort beløb til spanske Barcelona, hvor han lige nu er del af den succesrige trio MSN (Messi, Suarez og Neymar).

Nedenfor ses et udpluk af nogle af talentets evner: 

https://youtu.be/HJ83-HOWgKA

Ifølge spanske medier meldes der allerede nu om, at den catalonske storklub har været i kontakt med Flamengo, og angivelt ønsker et permanent skifte, når først Vinicius er blevet 18.

I Brasilien er det ikke tilladt at skifte til udlandet før man er blevet 18, og det er det, der forhindrer talentet i at skifte til Europa. Han er lige nu på kontrakt helt til 2019 med Flamengo, der angiveligt har sat et prisskilt på 300 millioner danske kroner på den unge brasilianer.

Desuden har den brasilianske offenstivstjerne, der oftest spiller som kant, brilleret med gode præstationer på hjemlandet u17 landshold. Han har nemlig scoret hele 17 mål i kun 18 optrædener for ungdomslandsholdet.

De største bejlere udover Barcelona er dog Juventus og Man City, der begge gerne vil sikre sig talentets underskrift.