Det er snart VM-tid. De forskellige turneringer rundt omkring i Europa er så småt ved at være færdige og det betyder, at de fleste spillere lige nu forbereder sig på at spille VM-slutrunde til sommer i Rusland. Dette inklusiv det belgiske landshold, der i år indtager outsider-rollen – underdoggen, der kan overraske og gå hele vejen.

Hvis dette sker, så kommer den 30-årige professionelle fodboldspiller Radja Nainggolan ikke til at være med til at fejre det. Han er nemlig blevet udeladt af træner Roberto Martinez 28-mands store VM-trup. Dette på trods af, at han har været med til at spille en fantastiske sæson for Roma – både i Serie A, men også i Champions League, hvor man blandt andet slog Barcelona ud og nåede til semifinalen.

Dette er som sådan ikke noget, der komme bag på fans af det belgiske landshold. Han har nemlig ikke været på god fod med træneren i lang tid og i kvalifaktionen fik han heller ikke meget spilletid. Flere medier har skrevet, at denne urolighed og fight med træneren, skyldes Nainggolans bad-boy-attitude og urolige væsen. Ifølge Martinez selv, så er beslutningen overhovedet ikke personligt, men i stedet ligger der en mere taktisk grund bag ved.

Martinez siger om dette: “Først og fremmest så ved vi alle sammen, at Nainggolan er en fantastiske fodboldspiller. Det er der ingen der stiller spørgsmålstegn ved. Det er en taktisk grund, at han ikke er med. I de sidste to år har vi arbejdet meget offensivt og meget målrettet med flere ting, og der passer han ikke altid ind.”

“Han fungerer godt i den rolle han har hos Roma, men på det belgiske landshold, spiller vi på en anden måde – en måde, hvor hans kvaliteter ikke kommer lige så godt til udtryk som på klubplan.

Synes du det er den rigtige beslutning?