Serie A-klubben Napoli har fået en drømmestart på den nye sæson og indtager lige nu førstepladsen i landets bedste række med maksimum point i syv kampe. 

AF KRISTIAN PARIS

Den gode form kommer ikke helt af sig selv. Flere af klubbens spillere fra sidste sæson har lige steppet et niveau op efter sommerferien og det bærer nu frugt. Sidste års italienske mestre, der har vundet rækken fem år i træk, Juventus, ligger lige nu på 2. pladsen med 19 point i samme antal kampe.

En af de spillere, der har gjort det bedre end sædvanligt er klubbens egen kaptajn, Marek Hamsik. I følge the Daily Mail er han ved at overtage klublegenden Maradonas rekord for flest mål i en Napoli trøje.

Det antal ligger lige nu 115 og slovakken er blot et mål fra at nå denne rekord.

/ AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN

Maradona forlod i 1984 Barcelona efter blot to år i klubben. Her var det blevet til 25 mål i 26 kampe, men alligevel skiftede han til Napoli for omkring 150 millioner kroner. Den senere VM-vinder endte med at spille godt 216 mål for klubben og lave de over 100 mål, efter han 12 år senere skiftede til Sevilla.

Hamsik selv har været i Napoli i lige over ti år, og han har indrømmet, at han er klar over, hvor tæt han er på legendens rekord. Alligevel slår landsholdsspilleren fast, at det er klubbens egne resultater, der kommer forud for hans egne præstationer som spiller.

– Jeg vil meget gerne nå op på samme niveau som Diego, for jeg ved, at det ikke er umuligt. Det sker når det sker, udtalte landsholdsspilleren til det britiske medie.

Udover den fine start har klubben formået at lave hele 25 mål i bare syv kampe – det vil sige over 3 mål per kamp, og det gør dem til en af de bedste hold i Europa lige nu.