Af David Paris 

Arsenal-forsvarsspilleren Shkodran Mustafi har meldt sig skadet og kommer formentlig til at se fodbold fra sidelinjen det næste stykke tid. Han blev skadet i en landskamp for sin land, Tyskland i går, søndag, da de i en VM-kvalifikationskamp mod Aserbajdsjan vandt 5-1. Tysklands træner, Joachim Löw har netop offentliggjort det. Det skriver det engelske medie The Telegraph i hvert fald.

Shkodran Mustafi spiller også for det tyske landshold (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

Mustafi blev skiftet ud efter 36 minutters spil, da han i en nærkampsduel mod en af Aserbajdsjans spillere, forud for sekvensen, der første til udligningen, blev tacklet så hårdt, at han altså ikke kunne forsætte på grund af for store smerter i forlåret.

Førnævnte Löw fortæller følgende: “Med Mustafi ser det ud til, at det er lidt en muskelskade eller lidt muskelfibersmerter. Under alle omstændigheder kan det tvinge ham til en længere pause fra fodbolden.”

Det tyske landshold har allerede sikret sig kvalifikations til VM-slutrunden i Rusland næste sommer med 10 sejre i 10 kampe. Måldifferencen er 39+ og det er dermed det mest scorende hold i VM-kvalifikationen indtil videre.

Leon Goretzka scorede to gange i 5-1-sejren og han håber på mere spilletid og en større rolle når VM løber af stablen om cirka et halvt år.

Han siger: “Jeg synes vi var meget konsekvente i hele kvalifikationen, og vi fortjente at kvalificere os med 10 perfekte kampe. Jeg var tilfreds med min rolle ved Confederations Cup, men nu synes jeg, det er på tide at spille en stor rolle i en stor turnering som VM.”

Med Mustafi ude, betyder det at Arsenal-træner Arsene Wenger skal forsøge at finde en ny forsvarskonstellation, når Premier League næste weekend igen er på banen. Vi ved ikke hvem han vil bruge i midterforsvaret nu og det bliver spændende om vedkommende kan løfte opgaven eller om Arsenal igen om til at kæmpe om Champions League-kvalifikationspladser.