Barcelona er godt nok kommet godt fra start i denne sæson, men nu kan det være, at der bliver sat en stopper for den succes. En af klubbens nøglespillere er nemlig blevet ramt af en skade, der holder ham ude i op til en måned. 

AF KRISTIAN PARIS

Barcelonas forsvarsspiller Javier Mascherano forventes lige nu at være ude på sidelinjen i de næste fire uger, efter han er blevet skadet i hans højre ben under landsholdspausen i denne måned med Argentina.

Mascherano blev skadet i landets venskabskamp mod Nigeria  – en kamp, der blev spillet i den russiske by Krasnador i tirsdags.

Ander Herrera i duel med Barcelonas Javier Mascherano. Billedet er tilbage fra Herreras tid hos Zaragoza.(Photo by David Ramos/Getty Images)

Den 33-årige spillere forventes lige nu at lave sin genoptræning hos Barcelona, hvor nogle af de bedste faciliteter i Spanien er placeret. Klubben selv bekræfter skaden og genoptræningsforløbet på deres egen officielle hjemmeside i går, onsdag aften.
Mascherano har været i klubben i meget lang tid, hvor han har vundet hele fire La Liga titler og to Champions League trofæer – nu er han dog ude af kamp i op til en måned. 

Men selvom han ikke en fast starter for klubben spiller han stadig en enorm rolle i klubben. Siden ankomsten af Samuel Umtiti i sommers, har han blot spillet seks ud af 11 kampe i ligaen i denne sæson – og to i Champions League. Men faktisk var han anfører for holdet i Copa del Rey. 
Mascheranos skade betyder, at han går glip af hele syv kampe i denne sæson – en yderst stor tilbagegang for det holder, der jagter en genrejsning efter den skuffende sæson i sidste sæson.
Det er blandt andet kampe mod Valencia, Leganes, Villarreal, Juventus, Sporting og returkampen i Copa del Rey mod Murcia.