Tyskland har en lang tradition med at opfostre nogle af de bedste målmænd i verden. Og det er ingen undtagelse i disse år. 

AF KRISTIAN PARIS

Manuel Neuer er godt nok skadet i øjeblikket, men han er intet desto mindre en af de bedste målmand i verden lige nu – og så er han tysker.

Neuer er i samme klasse som tidligere landsholdslegender som Oliver Kahn og Jens Lehman, der er begge er blevet identiske med det tyske landshold.

Derfor er det også en skam at måtte se den store tysker på sidelinjen i øjeblikket. Neuer har nemlig skadet siden midten af september. Han blev gen skadet i en 4-0 sejr over Mainz i Bundesligaen – vi har tidligere bragt artikler om Neuer, der har spillet med skruer i den ene fodbod pågrund af en knoglefraktur.

DORTMUND, GERMANY – AUGUST 14: Manuel Neuer of Munich after DFL Supercup 2016 match between Borussia Dortmund and FC Bayern Muenchen at Signal Iduna Park on August 14, 2016 in Dortmund, Germany. (Photo by Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images)

Nu ser den skade til at være værre og længere end først antaget. Ifølge det tyske fodboldmedie Kicker, misser keeperen formentlig Bayerns første kamp i knockoutfasen i Champions League i denne sæson – og det er først efter jul.

Første kamp for sydtyskerne er mod Besiktas i midten af februar 2018. Lige nu forventes Neuer først at være tilbage i fuld fitness igen omkring en måned efter – midten af marts.

Neuer udtalte tidligere på ugen, at han under ingen omstændigheder vil fremtvinge sin egen tilbagevenden, fordi han vil være 100 % fit til slutrunden efter sæsonen.

– Det er svært at sige, hvornår jeg er tilbage. Jeg bliver  nødt til at være 100 % klar og lige nu er jeg stadig på krykker, slog den 30-årige tysker fast med et smil på læben.

– Jeg håber jeg er i stand til at skride fra disse to venner (krykkerne) efter nytår, og så påbegynde min genoptræning der. Det er målet.