Dortmund har aldrig ramt de niveau de havde tilbage i 2011 og 2012, da de overraskede alle og vandt Bundesligaen foran Bayern München, der var lammet af tyskernes lynhurtige omstillings spil. 

AF KRISTIAN PARIS

Nu kan endnu en nedtur være på vej for tyskerne, der desværre må se en af nøglespillerne være ud i omkring seks uger.

Det drejer sig om den tyske back, Marcel Schmelzer, der i weekendens opgør måtte udgå med en ankel skade i det målløse Bundesliga-opgør Freiburg.

Klubben bekræfter skaden og længden på den via deres officielle Twitter konto. Den tysk landsholdsspiller vil være ude i over en måned.

(Photo by VI Images via Getty Images)

Den 29-årige landsholdsspiller var eller på vej tilbage fra en lignende skade som han pådrog i klubbens pre season turnering tidligere på sommeren.

En MRI scanning har nu afsløret, at Schmelzer har meget alvorlig ankel skade i sin højre fod, efter han blev tacklet af Freiburgs Yorci Ravet, der faktisk fik rødt kort for tacklingen.

– Det ser ud til at være en skade, der minder om den jeg havde tidligere på sommeren – bedømt på,  hvordan det føles, udtalte Schmelzer til Dortmunds egen officielle hjemmeside.

 

Manager for Dortmund, Peter Bosz, må se sig endnu mere i vildrede efter klubbens anden defensive stjerne, den tidligere Barcelona spiller Marc Bartra også måtte udgå fra kampen efter blot atten spillede minutter.

De to forsvarsspillere bliver en del af den gruppe af skader, der tæller spillere som  Marco Reus, Raphael Guerreiro, Andre Schurrle og  Erik Durm  -ikke helt uprofilerede spillere. 

Dortmund næste kamp er i midtugen, når de rejser til London for at møde Tottenham i dette års første Champions League gruppespilskamp på onsdag.

 

Yderligere har de hele seks kampe over de næste 17 dage, hvilket er uhyre meget.