Benitez har netop ført Newcastle til mesterskabet i Championship, der dermed sikrer Newcastle deltagelse i Premier League næste sæson – og ikke mindst en masse præmiepenge. 

AF: KRISTIAN SKOVBY

I følge BBC kan Newcastle-manageren forvente at få frie tøjler til cirka 1 milliard kroner, så han kan købe de spillere han gerne vil have. Dette sker efter et positivt møde med ejer, Mike Ashley.

I en meddelse af klubben siger Ashley, at Benitez og sin adminstrerende direktør Lee Charnley kan få “hver en øre klubben producerer” til at opbygge holdet.

(Photo by Dino Panato/Getty Images)

Benitez tilføjede: Jeg er tilfreds med, hvordan vores møde gik og den positive måde at gribe vores projekt, om at bygge videre på det vi har startet i denne sæson, an på”

“Der vil komme udfordringer forud for vores forløb, sommeren bliver ikke nem, men det hårde arbejde har stået på i et stykke tid nu og vi kan forsætte vores positive udvikling af truppen forud for starten af den nye sæson.”

Tidligere Liverpool, Chelsea og Real Madrid-træner Benitez, underskrev, i maj 2016, en tre-årig kontrakt, selvom at klubben rykkede ned i den næstbedste række i England. Dette har altså også båret frugt, da Benitez nu har ført Newcastle til mesterskabet i den næst bedste engelske række.

Newcastle bruge mere end 500 milioner kroner på nye spillere sidste sommer, i det Newcastle sammensatte en af de dyreste trupper i Championships historie, selvom cirka 700 milioner kroner blev indtjent fra spillersalg. Dog forlyder der ikke noget om, hvilke spillere Benitez har i sigte.

Dog, købte Benitez ikke nogle nye spillere i januar transfervinduet og der var rygter om, at den 57-årige overvejde sin fremtid i klubben.

Newcastle går i denne sæson en meget spændende sæson i møde, med store forventninger til følge.