Af Anders Lang Jensen

Denne fredag eftermiddag blev der afholdt det første pressemøde med brasilianske Neymar som nykåret Paris Saint-Germain-spiller. Her blev der spurt ind til bl.a. motivationen for det kæmpemæssige skifte.

Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

“Jeg vil gerne sige tak for denne nye udfordring. Jeg er glad for at ankomme til denne fantastiske by, som Paris er. Jeg har lyst til at starte træningen og til at spille min første kamp. Hvorfor jeg kommer til PSG? På grund af klubbens ambitioner, som ligner mine egne. Og så på grund af det projekt de har gang i” sagde Neymar.

Og ifølge den brasilianske verdensstjerne var det dog heller ingen nem beslutning at forlade Camp Nou.

“Jeg har ikke forladt Barca fordi, at jeg ikke var holdets største stjerne. Mit eneste ønske og det der gjorde udslaget var, at jeg ønsker en ny udfordring. Jeg har selvfølgelig også mange venner her i Paris, men det er ikke kun grunden. Det var ikke en nem beslutning og jeg skulle virkelig tænke mig godt om. Jeg er meget lykkelig og har fulgt mit hjerte”.

Photo by Philipp Schmidli/Getty Images

Om det er penge der gør udslaget vides ikke. Men ifølge ham selv er penge ingen motivation for den nu tidligere FC Barcelona-spiller.

“Pengene er ikke min motivation. Min motivation er at være glad og at min familie er glad. Penge er ikke med i mine overvejelser. Hvis det handlede om penge havde jeg valgt en anden klub. Jeg vil gerne takke PSG for at tro på mig”.

“Nu glæder jeg mig bare til at lære holdet, holdkammeraterne og byen at kende. Nu er Paris mit hjem og jeg skal til at udleve en drøm med nye mål og udfordringer. I denne klub er der en flot historie for brasilianske spillere og den håber jeg at kunne blive en del af”, slutter Neymar.