Sæsonen er færdig og det betyder, der nu er sommerferie. Hvis bare det var så vel, er der helt sikkert nogen professionelle fodboldspillere, der tænker. Langt de fleste har nemlig ikke sommerferie. Der er nemlig VM om 10 dage i Rusland og det bliver en oplevelse af de helt store.

Netop nu afvikles de sidste og næstsidste træningskampe forud for den store slutrunde. Danmark spillede 0-0 med Sverige i lørdags. Favoritterne er også i gang. Brasilien med verdens dyreste fodboldspiller, Neymar, på holdkortet, har også været i kamp. Det var mod Kroatien søndag eftermiddag.

Og netop Neymar, der til daglig gør sig i den franske Ligue 1-klub Paris Saint-Germain eller PSG, stjal al opmærksomheden. Han var nemlig tilbage på banen efter en skade, der havde holdt ham uden af kamp siden slutningen af februar måned i år. Og faktisk så var han kampafgørende. Efter 69 minutter scorede den tidligere Barcelona-spiller nemlig med oplæg fra den nuværende Barcelona-spiller Philippe Coutinho. Han havde kun været på banen i små 25 minutter, for han var blevet skiftet ind i starten af anden halvleg.

Neymar

Neymar er manden, der skal bringe VM-trofæet til Rio de Janeiro. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images.

Det var fløjspillerens første kamp siden den forstuvede ankel-skade og ud fra hans præstationer i 45 minutter, så tegner VM godt for det sydamerikanske landshold. Neymar er manden, der skal bringe titlen til Brasilien og der er noget, der tyder på, at det kan blive en realitet i år.

Kampen var mod Kroatien og 94 minutter måtte de sig besejret endegyldigt, da Roberto Firmino med assists fra Casemiro scorede til 2-0. Kroatien skal også med til VM – de er i gruppe D, der tæller Nigeria, Argentina og Island.

Brasilien er favoritter i sin egen gruppe til at gå videre – de møder nemlig Schweiz, Costa Rica og Serbien.