Fodbold er et fantastisk spil. Det ændrer sig hele tiden. Senest har pengene i Europas største klubber spillet en større og større rolle, og forholdet til penge er næsten absurd. 

AF KRISTIAN PARIS

Den konklusion kommer efter Paris Saint-Germain i sidste uge betalte godt og vel 1,6 milliard danske kroner for at købe Neymar Jr . fri af hans kontrakt med den catalonske gigant Barcelona.

Rygterne kom pludseligt i alverdens fodboldmedier og på under en uge efter de første rygter startede, kunne Neymar kalde sig selv PSG spiller frem for Barcelona spiller.

Og det overraskede da godt nok hele verden, at en klub ville betale et så absurd højt beløb for en enkelt spiller. Grunden er modsat ret simpel: Neymar ville væk…

. (Photo by Albert Llop/Anadolu Agency/Getty Images)

Spekulationer har siden skiftet være mange, og flere medier har selv bekræftet, at Neymar ikke længere vil stå i skyggen af klubbens allerstørste stjerne, Lionel Messi. Neymar vil være sin egen største stjerne, og det kan han i følge ham ikke i Barcelona.

Nu står brasilianerens far endnu gang frem og forklarer de bagvedliggende detaljer om skiftet for den 25-årige offensivstjerne.

Selvom Neymar forlod Barcelona for et rekordstortbeløb, har catalonierne angiveligt nøgtet at betale den aftalte ‘loyalitetsbonus’ til Neymar Senior, Neymars far, på omkring 200 millioner – et beløb, der blev aftalt da Neymar underskrev en ny aftale sidste år.

“Jeg har forsøgt at overtale ham til at blive i Barcelona, men med attituden i klubbens bestyrelse, har jeg ændret min mening” begyndte Neymar Sr. til COPE.
“Det var selvfølgelig et svært valg, og hvad gør man som far? Man har ikke lyst til at stå i vejen og tvinge ham til at blive. Han spiller fodbold og jeg styrer og forholder mig til hans karriere. Det er hans eget valg, ” slår han fast til samme medie.