Den franske landsholdsspiller N’Golo Kante, har etableret sig som en af verdens absolut bedste på sin position. Som defensiv midtbanespiller har han i de seneste to sæsoner styret midtbane på Chelsea med hård hånd, men i denne sæson, er det med træner Maurizio Sarri, en anden opgave som midtbanespilleren har skulle løse. Og det kan have konsekvenser for hans fremtid på Stamford Bridge. Det skriver Goal.com i dagens avis.

Den tidligere Chelsea-træner Tony Cascarino er af den overbevisning, at N’Golo Kante meget vel kunne forlade Chelsea når sæsonen er færdig. Og årsagen er lige til: Sarri foretrækker midtbanespilleren Jorginho som den defensive midtbanespiller – og det har skubbet Kante til en af siderne ved siden af Jorginho.

Sarri, der kommer fra italiensk fodbold, blev præsenteret som Chelsea-træner i sommers – og kort efter købte han Jorginho i Napoli. Siden har midtbanespilleren været trænerens darling. Og det kom til  udtryk i weekendens Premier League-kamp mod Tottenham, hvor Jorginho spillede defensiv midtbanespiller – og Kante som den mere offensive på siden af Jorginho. En ny rolle for N’Golo Kante, der hverken  i Leicester City eller på franske landshold,  har haft en lignende rolle.

Og resultatet blev da også skamløst. 3-1 til Tottenham – og der var alt for meget plads på den centrale del af midtbanen.

“Han skifter snart”

Sarri forklarede rolleskiftet med, at N’Golo Kante, ikke besidder de tekniske færdigheder til at ligge så langt nede i banen og fordele boldene – og spille dem væk fra området ved erobring. En udtalelse, der fik mange til at rynke på næsen.

Cascarino er enig i, at det overhovedet ikke er en korrekt antagelse. Han siger.

“Jeg synes ikke det er sandt de Sarri siger. Han har spillet den defensive midtbanerolle i 3 år og fem måneder i Leicester City og på landsholdet. Og han har vundet Premier League to gange og FA Cup en gang. Hvis ikke der skete noget, ville jeg, hvis jeg var Kante, skifte væk til sommer. “