Kane ser ud til at vende tilbage fra sin skade på søndag mod Arsenal, hvilket giver Tottenham-holdet et enormt boost, idet de ikke har vundet siden sejren om Manchester City for lidt over en måned siden. Men hvad er der lige gået galt siden Kane blev skadet og man besejrede City 2-0? 

Af David Paris 

Lidt over en måned efter Tottenhams euforiserende sejr over Manchester City på 2-0, skal London-klubben op mod rivalerne fra Arsenal. Siden City-sejren har Mauricio Pochettinos mandskab ikke vundet en kamp i seks forsøg – alle sammen uden skadede Kane i startopstillingen.

Der gik et ramaskrig gennem spillere, fans og holdkammerater, da de fandt ud af, at Harry Kane ikke skulle være med mod titelaspiranterne fra Manchester City på grund af en forslået ankel. I stedet fik den sydkoreanske spiller Son Heung-min chancen fra start som en slags falsk 9’er og det lykkedes overraskende godt. Først spillede den offensive midtbanespiller et-to med Dele Alli, hvilket resulterede et mål sat ind bag den helt nye City-keeper Claudio Bravo. Siden scorede Alexander Kolorav selvmål og det blev kampens slutresultat.

Siden den aften, har Tottenham ikke haft momentum og de følgende seks kampe har været forfærdelige for alle involveret i klubben.

Harry Kane scorede begge mål, i Tottenhams 0-2 sejr over Aston Villa.  (Photo by James Baylis - AMA/Getty Images)

Harry Kane scorede begge mål, i Tottenhams 0-2 sejr over Aston Villa. (Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

I den første kamp efter den imponerende sejr over mesterskabsfavoritterne gik det allerede galt for danske Christian Eriksen og co. På udebane mod West Bromvich scorede Dele Alli først i sidste minut af den ordinære spilletid, på trods af i alt 20 skud på mål, og sikrede dermed London-klubben ét enkelt point. Son Heung-min var blevet erstattet af nyindkøbet Vincent Janssen, der dog ikke gjorde væsen af sig.

Hvis ikke Kane manglende tilstedeværelse oppe foran mål var tydelig mod West Bromvich, kunne man virkelig se det i de følgende to 0-0-kampe mod henholdsvis Leverkusen og Bournemouth. Kreativitet og kynisme var der ingen, på holdet, der havde.

Herefter led Tottenham et fortjent nederlag til Liverpool i Liga Cuppen, spillede siden 1-1 mod Leicester City og tabte uheldigt hjemme mod Leverkusen.

Harry Kane

På trods af dette kan man dog fremhæve holdet positive defensive indstilling. Ti kampe, fem sejre, fem uafgjorte og kun fem mål scoret imod. Det er imponerende godt defensivt arbejde – det bedste forsvar i Premier League lige nu.

I fraværet af Kane er Erik Lamela nok den spiller, der har forsøgt at løfte holdet mest med sine kreative indlæg, hurtige driblinger og knivskarpe afslutninger. Det er dog ikke helt lykkedes for argentineren, samtidigt med dårlig form af danske Christian Eriksen og Moussa Sissoko, der slet ikke er faldet til. Sissoko er slet ikke den samme spiller som han var under EM i sommers – han er blevet en taktisk dårlig central midtbanespiller, der er overtændt og har en ringe boldomgang. Jo flere kampe han spiller for Spurs, desto mere griner man over hans pris på 251 millioner kroner.

Derudover kan man også fremhæve Toby Alderweireld. Positivt. Siden ankomsten til White Hart Lane for et par år siden har belgieren nærmest været fast mand og lige nu er han styrmanden i målmand Hugo Lloris’ forsvar. Midtforsvareren eller højrebacken lider dog af et knæ-problem for tiden og det kan måske få store konsekvenser for træner Mauricio Pochettinos bagerste kæde i mødet med Arsenals Oliver Giroud, Mesut Özil og Alexis Sanchez.

Pochettino har haft en fremragende sæson hos Spurs.

Pochettino ses her til højre. 

Det er altså som om, at der mangler et eller andet på Tottenham-holdet. En gnist, en glød. En Harry Kane. Faktum er, at holdet ikke har været sig selv siden Kanes skade tilbage i starten af september måned. Bortset fra miraklet mod Manchester City altså. Og nu ser den engelske landsholdsangriber så ud til at vende tilbage til holdet, når de på søndag drager til Emirates Stadium i Nordlondon.

Her skal den 23-årige professionelle fodboldspiller forsøge at rette op på holdet scoringsproblemer og måske indlede startskuddet til 28 mål i alle turneringer, ligesom han scorede sidste sæson. Hvem ved? Vi ville i hvert fald smide et par hundrede kroner på Kane som første målscorer…