Siden den spanske træner vandt Champions League i 2011 med Barcelona, har Pep Guardiola og hans mandskaber ikke formået at vinde Champions League. Og endnu en gang gik det galt for ham. Manchester City måtte nemlig se sig besejret over to kampe af Tottenham. Og det betyder, at Guardiola og co. er ude af dettes års turnering.

Det virker som om, hver eliminering af turneringen hvert år bliver endnu hårdere for Guardiola – og endnu sværere at forklare for omverden. Goal.com skriver, at det måske bare er Messi tilstede værelse, som Guardiola mangler.

Tilbage i 2011 og årene forinden, var Pep Guardiola og hans Barcelona mandskab næsten uovervindelige. Med Messi og Xavi og Andres Iniesta erobrede han fodboldeuropa. Og fik resultater. En mere komplet og vindende hold er ikke set siden.

Hvis det så ikke lige var for Pep Guardiolas Manchester City-mandskab lige nu. Og dog. For de ryger ud i semifinalen til et defensivt Tottenham-mandskab, der alligevel formår at score tre gange på City-målmand Ederson.

Lionel Messi

I Bayern München røg han i første forsøg ud til Real Madrid i semifinalen.. Anden sæson var det hans gamle klub, Barcelona, der gjorde det onde ved ham og hans tyske spillere. Tredje sæson måtte han se sig besejret, igen i semifinalen af Atletico Madrid.

Pep, hvad er der galt?

Og den stime er fortsat i Manchester City. Klubben regnes for at råde over den mest komplette trup, men alligevel kan de ikke formå at kvalificere sig videre til semifinalen mod en modstander som Tottenham. Havde de gjort det kunne det have været sjovt at se en semifinale mod netop Messi og Co.

For det virker ærligt som om Messi er forskellen. Eller ulykkesfuglen for Pep Guardiola. Vil han løfte CL-trofæet igen, så går turen tilbage til Catalonien???