Den norske fodboldlegende, John Arne Riise, deltager i de næste måneder i den hårde langrends-serie, Ski Classics.

– Alt har været nyt, og de lange træningspas har været det hårdeste. De har været længere, end noget andet jeg har oplevet, siger Riise til Aftenposten.no.

Den tidligere fodboldspiller arbejder til dagligt som agent for professionelle fodboldspillere og optræder også jævnligt som ekspert til norsk fodbold på tv.

Ved siden af det arbejde, skal han altså nu også repræsentere det norske langrendshold, Team BN Bank, i den hårde langrends-serie, Ski Classics.

Flere kalder Riises satsning på langrend for et PR-stunt, og det bringer minder frem om sidste sæson, hvor Team BN Bank indlemmede den berømte norske komiker, Nils-Ingar Aadne, på holdet.

Der er dog også en sportslig værdi i tilknytningen, fortæller kaptajn Øystein Pettersen.

– Vi har nok kommerciel forstand til at forstå, at det bidrager til opmærksomheden, men jeg synes, at det er godt for langrendssporten. For vores eget vedkommende er jeg virkelig interesseret i at komme under huden på, hvem John Arne er, udover at han mener meget om mange ting. Hvordan har han arbejdet for at nå sine mål? Det er ikke på grund af held, at han har spillet otte år i Liverpool, vundet Champions League eller spillet mod Totti, siger nordmanden og uddyber:

– Vi har en X-faktor i Riise. Han giver os ekstra motivation, som er en vigtig præstationsfaktor. Det betyder meget at have det godt på turene.

I Ski Classics dyster langrendsløberne ofte på distancer på omkring 50 kilometer og helt op til 90 kilometer, som er længden på Vasaløbet i Sverige, der er verdens mest legendariske langrendsløb. Ski Classics-sæsonen strækker sig fra november i år til april næste år.

John Arne Riise er med 110 landskampe indehaver af rekorden for flest fodboldlandskampe for Norge. Den tidligere fodboldspiller vandt Champions League med Liverpool i 2005 og har tidligere spillet for blandt andre Roma, Fulham og Monaco.