Brøndby indfører nu et videoovervågningssystem på stadion, der skal hjælpe med at sætte ansigt på tilskuere, der har fået karantæne. Brøndby Support bakker om tiltaget. 

Nu skal karantæneramte tilskuere ikke længere få lov at slippe igennem billetlugen på Brøndby Stadion. Brøndby skriver på sin hjemmeside, at klubben vil implementere videoovervågning, der kan identificere ansigter på personer, der har fået at vide, at de ikke er velkommen på tilskuerrækkerne. 

”Som den første virksomhed i Danmark har vi fået tilladelse af myndighederne til at benytte os af ansigtsgenkendelsesteknologi i en række nye kameraer, vi har fået installeret på Brøndby Stadion. Systemet vil markant øge vores effektivitet til at identificere karantæneramte personer ved vores indgange, og dermed kan vi bedre sikre, at karantæneramte ikke kommer ind til vores kampe,” siger klubbens administrerede direktør Jesper Jørgensen i en pressemeddelse. 

Det har hidtil ikke været muligt for klubben at få øje på de karantæneramte personer i en grad, så man har kunnet slippe for, at de får adgang til hjemmekampene på stadion, fortæller han. Det nye videoovervågningssystem skal gerne knyttes til det nationale register over personer, som har fået karantæne fra danske fodboldstadions, så det bliver nemmere at udelukke ikke kun de personer, der har fået karantæne af Brøndby, men også af andre klubber. 

”Det er en væsentlig investering, vi foretager, men sikkerheden på stadion er noget, vi prioriterer meget højt, og karantæneramte personer skal ikke have adgang til danske stadions,” siger Jesper Jørgensen. 

Det bliver kun personer, der står i klubbens karantæneregister, der bliver registreret på systemet, understreges det i pressemeddelelsen, hvor også formanden for Brøndby Support bakker op om det nye tiltag. 

”Vi bakker op om tiltag, der hjælper klubben med at identificere og holde de få personer, der har modtaget en karantæne, ude af stadion. Vi har heldigvis utroligt få episoder i løbet af en sæson, og vi vil godt understrege, at det er sikkert, at gå til fodbold,” siger formand Sarah Agerklint til brondby.com