Barcelona har som bekendt brug for en ny træner forud for næste sæson og det er endnu uvist, hvem der skal overtage Luis Enriques job. Nu er der kommet grund til nye spekulationer, idet Athletic Bilbaos træner Ernesto Valverde ikke forlænger kontrakten med klubben næste sæson. 

Af David Paris 

Barcelona har ikke haft en så god sæson, som fans og eksperter måske havde håbet på før sæson start. I La Liga sluttede den catalanske storklub på en andenplads, tre point efter Real Madrid og i Champions League måtte man se sig slået i kvartfinalen af de italienske mestre, Juventus, som også er den ene deltager i dette års finale. Det kan derfor blive en sæson uden trofæer, men dette er dog ikke helt sandsynligt, idet Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar og co. møder oprykkerne fra Alaves i Copa Del Rey-finalen på lørdag.

Udover en skuffende sæson, meddelte holdets nuværende cheftræner, Luis Enrique også, at han ikke fortsætter i Barca, som klubben også bare bliver kaldt, efter sommerferien. Der skal altså findes en ny træner til at stå i spidsen for holdet med de rød-og-blå-stribede trøjer.

Medierne har siden Enriques udmeldelse spekuleret i, hvem der kan overtage trænerjobbet og flere navne har været nævnt. I dag er der så yderligere blevet pustet til ilden. Den Nuværende Athletic Bilbao-træner Erneste Valverde har nemlig netop offentliggjort, at han ikke fortsætter i den catalanske klub. Hvor, og om han fortsætter, er endnu uvist.

Det betyder, at den tidligere Valencia- og Villareal-træner potentielt kunne overtage den varme stol på Camp Nou. Og der er flere ting, der taler for.

Valverde er en rigtig katalaner, idet han er født og opvokset i Catalonien og netop derfor har Bilbao haft ham som træner siden 2013. Derudover har han tidligere spillet for Barcelona, fra 1988-1990. Dengang spillede han angriber, men successen udeblev og den i dag 53-årige træner, tilbragte det meste af sine professionelle fodboldkarriere i mindre spanske klubber som Espanyol, Alaves og Mallorca.