Godt nok er doping i fodboldsporten ikke et lige så stort problem som i så mange andre sportsgrene. Men det findes og det skal der naturligvis gøres noget ved. 

AF KRISTIAN PARIS

Sandsynligvis er der flere spillere, der tager doping end, der bliver opdaget. For det er enormt få rene doping tilfælde som i fodbold. I hvert fald af dømte spillere eller trænere.

Men nu er en anklage mod en af de helt store klubber i Premier League blevet offentliggjort, og den anklager London klubben West Ham for at have forbrudt sig mod FAs regler om doping.

FA mener at kunne tælle hele tre gange, hvor West Ham har overtrådt de officielle retningsbetingelser for doping i Premier League.

Den engelske avis Mail Online Sport skriver, at the Hammers har indtil den 27. februar til at svare på anklagen, der ikke er direkte rettet mod en eller flere bestemte spillere.

 (Photo by Arfa Griffiths/West Ham United via Getty Images)

I en meddelelse skriver FA følgende: “West Ham United er blevet anklaget i hen hold til FAs egne regler om anti-doping omkring regel nummer 14 (d). Klubben skal forklare og berette om deres interesser indenfor tre specifikke tilfælde i de sidste 12 måneder.” slutter meddelelsen.

 

Klubben offentliggjorde en meddelelse, der kort svarer på anklagen:

“Bruddet er ikke noget specielt. For eksempel er det, at en spillers adresse ikke er blevet ændret efter en flytning, og vi vil svare FA i henhold til deres henviste regler”, forklarer West Ham på deres hjemmeside.

” Vi vil gerne gøre det klart, at bruddet skyldes administrative fejl og ikke har noget med nogle af vores spillere at gøre.”

David Moyes klub er den seneste tid kommet i medierne søgelys for alle de forkerte grunde, efter klubben fyrede manager Tony Henry, da han foreslår, at klubben ikke skulle hente nogle ‘afrikanske spillere’ .