Vi kender alle samen de der reklamer, der har kørt i fjernsynet i 100 år, hvor kvinderne bliver stemplet som nogle, der ikke forstår særlig meget. Og særligt er det i sportens verden. 

AF KRISTIAN PARIS

Nu er der så kommet en ny video, der forklarer en af de mest diskuterede regler i fodbold. Vi har alle sammen prøvet det der med at skulle forklare offside reglen til en vi kender, der ikke selv har spillet fodbold.

Sværest er det dog, når turen kommer til det kvindelige køn. Selvom det er så simpelt, så kan der alligevel opstå så mange problemer, at forklaringen bliver ufuldstændig – derfor, til dig, der ikke har kunnet forklare off side reglen tilstrækkeligt, er her en video – godt nok på engelsk  – der virkelig sætter en stor fed streg under,  hvad reglen i virkeligheden indebærer.

Videoen kan ses på dette link: 

http://www.90min.com/posts/5753730-video-this-girl-explains-the-off-side-rule-better-than-any-of-your-mates

I videoen optræder en kvinde selv, som den der forklarer reglen, og det kan virke lidt ironisk, når det oftest er det feminine køn, der mistforstår og sætter spørgsmålstegn ved fodboldspillets regler og logik.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Hvis videoen dog alligevel ikke har haft den fornødne effekt på dit mål henviser vi til denne side, der også går i dybden med reglen:

https://da.wikipedia.org/wiki/Offside

Selve reglen – som det hele drejer sig om – er med helt fra starten af fodboldspillet, og hele princippet bygger på, at man ikke må aflevere for meget frem. Man ser også reglen i fx rugby og en lidt mere avanceret udgave kommer til udtryk i ishockey.

I modsætning til det finder vi reglen om straffespark, der faktisk ført bliver indført som regl i 1891. Her bliver holdet straffet for forskellige forseelser i straffesparksfeltet ved at lade en spiller upresset afslutte fra 11 meters afstand. Til at begynde med var det også sådan, at målmanden måtte stille sig hvorhen han ville på straffesparket.