En række nye skilte og færdselsregler er trådt ind i den danske trafik, og de er væsentlige når turen går på stadion, hvad enten det måtte foregå med bus, tog eller i bil.

I Danmark er ALKA Superligaen igen i gang, og vi er faktisk halvvejs, før turneringen atter deler sig op. Turneringens start, betyder også, at fodboldstadions landet over igen bliver fyldt af længselsfulde fans, der håber på, at netop deres hold når den magiske top-6. Dog, er der noget der ikke har så meget med fodbold at gøre, som man som fodbold-fan skal tage stilling til.

Det drejer sig nemlig om nogle nye skilte. Det er dog ikke gadeskilte med pølsepriser, men der er derimod kommet en lang række nye skilte i den danske trafik, som man skal tage stilling til, når turen går til stadion.

Der er nemlig væsentlige ændringer, man skal tage stilling til rundt om i hele landet.

Flere af ændringerne er dog ikke hindringer for fodboldfans, men snarere midler, der faktisk gør det nemmere og mere overskueligt at komme rundt i det danske fodboldmiljø. Det drejer sig blandt andet om skilte, der i København og omegn markerer supercykelstier. Disse skilte gør det nemt at komme ind til byen på cykel, og særligt omkring Telia Parken på Østerbro, hvor parkeringsforholdene ofte er kritiske, vil det være en kæmpe fordel som lokal fan at hoppe på cyklen, fremfor at tage bilen.

En anden række skilte som kommer til at gøre det nemmere at være udebanefan, er skilte, der viser hvor der er togstationer. De nye skilte gør det langt nemmere at finde vej til både metro og S-tog-stationer, således at man nemmere end førhen, kan finde til sin destination, eller hjem for den sags skyld.

I Aarhus-området får de nogle helt unikke færdselsskilte. Det drejer sig nemlig om de skilte, der skal markere hvor den nye letbane kommer til at køre. Det virker uoverskueligt at skulle indføre en lang række nye skilte i trafikken, men letbanen kommer unægtelig til at gøre fan-livet lettere i og omkring Aarhus. Særligt for de der holder med AGF, men også for dem, der kommer fra omkringliggende jyske byer. Letbanen kører nemlig helt fra Grenaa til Odder, og for alle byer derimellem, er der nem adgang til at støtte egnens bedste fodboldhold.

God tur på stadion!