Der er nye oplysninger fremme i sagen om, hvorfor Cristiano Ronaldo i sommer forlod Real Madrid til fordel for Juventus.

af: Emil Plovgaard

TURIN, ITALY – AUGUST 25: Cristiano Ronaldo of Juventus reacts to a missed chance during the Serie A match between Juventus and SS Lazio at Allianz Stadium on August 25, 2018 in Turin, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

I sommer var der et hav af forklaringer på, hvorfor Cristiano Ronaldo gjorde en ende på sin karriere hos Real Madrid, og i stedet skiftede til de forsvarende Serie A-mestre.

Én af forklaringerne var, at den spanske hovedstadsklub havde økonomiske problemer, og at de derfor var nødt til at sælge en af deres bedste spillere.

Men den spanske fodboldjournalist, Guillem Balague, har en anden udlægning af historien.

Balague fortæller, at Cristiano Ronaldo ville have en ny kontrakt med Real Madrid, selvom han næsten lige havde underskrevet en ny. Florentino Perez var med på idéen, eftersom Ronaldo klart var klubbens største navn.

Men da Perez fortalte om, at han ville nedsætte portugiserens frikøbsklausul, tog han det ikke særlig pænt.

Ifølge Daily Express, fortæller Balague følgende om sagen.

– Julen Lopetegui havde ingen anelse om, hvorfor Cristiano ville væk.

– Der var ingen i Real Madrid, som skubbede ham væk. Cristiano ville have en ny kontrakt.

– Florentino Perez var med på idéen, men ville sænke hans frikøbsklausul.

– Hvordan tror du, Ronaldo tolkede det? ’De vil ikke have mig, de vil ikke have mig! Giv mig en ny klub’, sagde han til hans agent, Jorge Mendes, fortæller Balague.

Ronaldo: Jeg var ikke længere klubbens nummer et

Tilbage i oktober blev Ronaldo spurgt om, hvad der lå bag hans beslutning om at forlade Real Madrid.

Det havde intet at gøre med, at Zinedine Zidane også tog væk fra klubben. I stedet havde det noget at gøre med, at Ronaldo ikke følte, at han var klubbens nummer et.

– Jeg kunne føle helt inde i klubben, især fra præsidenten, at de ikke længere betragtede mig som nummer et, fortalte superstjernen i oktober til France Football.

– I de første fire-fem år i klubben, følte jeg, at jeg var ’Cristiano Ronaldo’.

– Følelsen blev mindre senere hen. Jeg havde en underlig følelse med Perez til sidst. Jeg kunne se på nyhedsstrømmen, at folk ønskede mig væk fra Real Madrid.

I støvlelandet har den 33-årige portugiser fortsat sine vanvittige stimer fra Spanien. Således er det indtil videre blevet til 14 mål og fem oplæg i Serie A, som Juventus topper.