Den tyske klub Borussia Dortmund er udover at være kendt for at spille en god omgang fodbold, også kendt for at være en de klubber i Tyskland, der producerer den største talentmasse. Eller i hvert fald opdager talenter og sælger dem videre for enorme summer. 

AF KRISTIAN PARIS

Og køberen af egne talenter eller unge, nykøbte spillere hedder ofte Bayern München fra Bundesligaen. DEt er sket to gange inden for en relativ kort periode med spillerne Robert Lewandowski og Mario Götze, der begge spillede for Dortmund inden de kom til den sydtyske gigant.

Så godt som det er gået for den polske angriber Robert Lewandowski i Bayern, ja, så dårligt er det nærmest gået for Mario Götze der tog springet til den på papiret noget større klub nogle år efter polakken.

Presset blev hurtigt for meget og præstationer udeblev. Derfor valgte den stadig unge tysker for et år siden, at tage skiftet tilbage til barndomsklubben Dortmund, der ventede med åbne arme på landsholdsspilleren.

Og siden hjemkomsten er det heller ikke gået super godt for den 25-årige tysker. For lige knap fem måneder siden løb han nemlig ind i det man kalder metabolisk lidelse. En sygdom, der rammer kroppens daglige drift. Blandt andet har man sværere ved at udskille næringsstoffer osv.

Det betød, at han sidste sæson kun optrådte 16 gange for den klub han sammenlagt har tilbragt 15 år i.

 

I februar gjorde sygdommen det af med ham, og han hævdede, at den havde været undervejs alle tre sæsoner i Bayern München.

Nu har han med en masse mod og vilje kæmpet sig tilbage til den største scene af dem alle, og tyskeren håber på, at kunne stille til start, når sæsonen begynder i august.