Transfervinduet er åbent og det betyder, at klubberne frit kan kontakte og handle med spillere de ønsker at tilknytte deres nuværende mandskab. Et af de hotteste navne denne sommer, og som også var det sidste år, er Borussia Dortmund-angriberen Aubameyang, der meget vel kunne være på vej til et skifte væk fra Bundesligaen. 

Af David Paris 

Flere ankerkendte medier har i den seneste tid skrevet, at den lynhurtige angriber fra den afrikanske land Gabon, Pierre-Emerick Aubameyang, formentlig ikke er Borussia Dortmund-spiller, når sæsonen skydes i gang efter sommerferien. Blandt andet har det været rygtet, at de forsvarende engelske mestre, Chelsea, allerede har budt på den 28-årige målscorer. Svimlende 550 millioner kroner skulle der være tale om, men hans tidligere træner, den nuværende Liverpool-træner Jurgen Klopp, skulle angiveligt have kontaktet Aubameyang personligt.

Ikke desto mindre, er der ingen ting sket endnu, men nu er der kommet nyt i sagen. Borussia Dortmund-træneren Peter Bosz har indrømmet, at han ikke tror på, at Aubameyang fortsat trækker i en gul-og-sort-stribet trøje over hovedet, når transfervinduet er lukket. Han fastlår og siger følgende:

“Der er spekulationer om hans fremtid, og der vil være indtil slutningen af august, det er klart. For mig er det vigtigt, at han er her, og at han er fit for fight. Han er en utrolig spiller, og som coach vil jeg selvfølgelig have, at han bliver, men ærligt kan jeg ikke vide noget med sikkerhed. 

“Vi taler med ham hver dag, jeg snakker med Michael Zorc hver dag, men alt kan ske og gå hurtigt i fodbold.”

Michael Zorc er sportsdirektøren i den tyske Bundesliga-klub og han fortæller en anden side af sagen. Han regner nemlig med, at Aubameyang bliver til når pre-season skydes i gang om en uges tid.