Chelsea har handlet defensive kræfter i den italienske klub Roma for hvad der svarer til cirka 285 millioner danske kroner. Spørgsmålet er så om han overhovedet kan bide sig fast i træner Contes tremandsforsvar? 

Af David Paris 

Chelsea har netop offentliggjort købet af midterforsvareren Antonio Rudiger fra Roma. Det er Antonio Contes anden transfer i sommerens vindue efter målmanden Villy Cabellero og han kostede, hvad der svarer til cirka 285 millioner kroner. Den 24-årige professionelle fodboldspiller var allerede interessant for Chelsea sidste år og er flere gange i løbet af 2017 blevet rygtet til Stamford Bridge. I dag blev det så officielt og hans kontrakt er fire år. Rudiger, der er fra Tyskland kommer til at få nummer to på ryggen af sin trøje. Et nummer som Branislav Ivanovic tidligere bar, men han blev i januar-transfermarkedet solgt til Zenit.

Den tidligere Stuttgart-spiller lagde selv følgende opslag op på sin Twitter-profil tidligere i dag:

Rudiger tilbragte to år i den italienske hovedstad og spillede imponerende 26 kampe for klubben i sidste sæson. Inden da repræsenterede han den tyske klub Stuttgart, som han også spillede for i sine ungdomsår. Egentlig havde han kontrakt med Serie A-klubben frem til 2020, men The Blues, som Chelsea også kaldes, købte ham fri.

Rudiger er angiveligt købt ind for at erstatte John Terry og det bliver spændende at se om den unge tyske kan bide sig fast i træner Contes noget utraditionelle tremandsforsvar, hvor spillere som Gary Cahill, David Luiz, Cesar Azpilicueta og Kurt Zouma allerede kæmper om pladserne.

På internationalt niveau har Rudiger repræsenteret Tyskland på samtligt ungdomslandshold og fik i 2014 debut for A-landsholdet. Indtil videre har han spillet 17 kampe og går en lys fremtid i møde. I første omgang er der dog spillere som Mats Hummels over ham i hierakiet.