FC Barcelona har bekræftet, at man har lånt højre-backen Douglas ud til La Liga-kollegaerne fra Sporting Gijon. En lejeaftale, der udløber til slutningen af denne sæson.

Foto: Denis Doyle/Getty Images

Foto: Denis Doyle/Getty Images

Barcelona har meddelt Sporting Gijon, at Douglas skal have spilletid på regulær basis, mens han er i klubben.

26-årige Douglas skiftede til Barcelona for to år siden fra brasilianske Sao Paulo for en sum af 5,5 millioner euro, og har spillet otte kampe for Barcas førstehold.

På trods af spilletiden på førsteholdet har Douglas ikke sat sig nogen positive spor endnu, og har på månedligt basis været rygtet væk fra Camp Nou. Angiveligt skulle han også have afvist en retur til sit hjemland denne sommer, idet han efter sigende har afvist et tilbud fra Cruzeiro.

Sportsdirektør i FC Barcelona, Robert Fernandez, indrømmede i forbindelse med en pressekonference under annoncering af købet af Jasper Cillessen, at formålet med lejeaftalen var at finde en klub, der kunne give Douglas spilletid.

”Prioriteterne var for Douglas, at finde en klub, der kunne give ham nogle minutter i benene, samtidig med, at det stadig var på højeste niveau.”

”Vi har tilføjet en klausul til aftalen, hvilket betyder, at han skal have et vis antal kampe. Sporting er en god mulighed. Han kan spille som højre-back, men også længere fremme. Vi håber, og tror, at det er den rette aftale for alle parter.”

Sergi Samper har også forladt Barcelona på en lejekontrakt sæsonen ud til Granada. Den 21-årige midtbanespiller kan allerede få sin debut i denne weekend mod Las Palmas.