Af David Paris

Den tyske midtbanespiller Leon Goretzka skulle eftersigende have gennemført lægetjekket og er inden for få dage, klar til at blive præsenteret som nye Bayern München-træner. Det siger sportsdirektøren i Schalke 04, Christian Heidel til det engelske medie Goal.com.

Leon Goretzka kontrakt med netop Schalke 04 udløb til sommer og det har længe stået klar, at midtbanespilleren ikke ønskede at forlænge med den tyske Bundesliga-klub. Derfor blev klubben altså nødt til at sælge den 22-årige professionelle fodboldspiller i denne transfervindue, hvis de ønskede at få penge for ham. Og det har de så gjort. Til rivalerne fra Bayern München, der i øjeblikket topper den bedste tyske fodboldrække. Men de får ikke nogen penge for ham. Han skifter nemlig først til den sydtyske klub til sommer, netop, når kontrakten udløber. Goretzka har bare allerede nu skrevet under på den aftale. 

Goretzka har været rygtet til de største klubber i verden, men storklubben Bayern München trak det længste strå (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images).

Formanden for bestyrelsen i Bayern München Karl-Heinz Rummenigge udtalt i sidste uge, at det ville være ‘sindssygt’, hvis ikke Bayern udnyttede Schalke 04-spillerens kontratudløb og få en tysk landsholdspiller til klubben.

Det var dog ikke kun Bayern München der kæmpede med sig selv om Goretzkas underskrift. Både Arsenal, Juventus og Liverpool havde meldt sin ind i kampen om midtbanespilleren, men efter ønske for hovedpersonen selv, skifter han altså til Allianz Arena.

Førnævnte Heidel skulle om skiftet have sagt følgende: “Leon har tidligere udtalt, at han ønskede at skifte til de tyske mestrer og eftersom hans kontrakt udløber til sommer og vi ikke kan få ham til at skrive under på en ny kontrakt, får han sit ønske opfyldt. Han skifter fra 1. juli 2018. Vi så helst, at han blev i klubben, men vi kan ikke tvinge ham.”