Chelsea har nettop bekræftet, at de har valgt at udleje deres venstreback Baba Rahman til Schalke 04 i den tyske Bundesliga. Lejeaftalen kommer til at løbe indtil denne sæson er færdigspillet, det vil sige cirka fem måneder.

Den i dag 23-årige professionelle fodboldspiller tilbragte næsten hele 2016-17-sæsonen i den tyske klub, der også kaldes for Gelsenkirchen. Der blev en hurtig fast mand og taget I betragtning af, at han ikke var i klubben hele sæsonen så var 21 kampe en flot præstation. I løbet af netop den sæson spillede han Africa Cup of Nations med det ghanesiske landshold og der led han en slem skade, der har holdt ham ude i godt og vel 12 måneder. Han har ikke spillet en kamp siden januar 2017, men det får han altså nu muligheden for med lejekontrakten i Schalke 04.

Schalke 04 er lige nu i toppen af den tyske Bundesliga og er faktisk førsteudforer til ligaens førerhold, Bayern München. Schalke 04 og Bayern Leverkusen ligger henholdsvis nummer to og tre. Og nu ser Schalke 04 ud til at få forstærkninger i form af Baba, der blandt andet tidligere har spillet for Greuther Fürth og Augsburg, der er mindre tyske klubber. Allermest må Baba dog håbe på at slå igennem på førsteholdet i Chelsea, som han kun har optrådt for 23 gange siden ankomsten i 2015. Kontrakten udløber i 2020, så måske næste sæson er hans eller hvis holdets nuværende venstreback, Marcos Alonso, går i stykker i en tackling eller han får en længerevarende skade.

Udover Baba har The Blues, som Chelsea også kaldes, også offentliggjort, at de har sendt deres offensive midtbanespiller fra Brasilien, Nathan til den portugisiske klub Belenenses i de næste seks måneder for at udvikle sig med senior-fodbold i benene. I de første seks måneder af sæsonen har kun 21-årige Nathan kun optrådt tre gange for Ligue 1-klubben Amiens og derfor vælger han nu at prøve lykken et andet sted.