Af David Paris 

Den brasilianske landsholdsspiller, Philippe Coutinho, kommer til at ende sine fem år på Anfield Road med et skifte til den catalanske storklub Barcelona. Han har, efter flere mislykkede forsøg, endelig indvilliget i at flytte til Spanien og spille i La Liga, ligesom hans klub, Liverpool, også har sagt god for skiftet væk fra Premier League. 

Med skiftet bliver Coutinho Barcelonas dyreste indkøb nogensinde og Storbritanniens største overgangssum nogensinde. Summer lyder på svimlende 160 millioner euro, hvilket svarer til cirka 1,2 milliarder danske kroner. Barcelona, der i øjeblikket fører den bedste spanske række, betaler 900 millioner kroner til Liverpool, men de kan yderligere i fremtiden kommer til at lægge cirka 300 millioner kroner oveni for præstations-bonusser såsom mål, assists og antal spillede kampe.

Coutinho skal forsøge at leve op til sit enorme prisskilt i Barcelona og spørgsmålet er så, hvilket plads han kommer til at få, for Barca-træner Ernesto Valverde er ikke kendt for at spille med deciderede 10’ere – dvs. en offensiv midtbanespiller (Foto: GettyImages). 

Den 25-årige offensive midtbanespiller eller fløjspiller kommer i Spanien til at indgå i samarbjede med storspillere som Lionel Messi, Luis Suarez og indkøbet fra i sommers, Ousmane Dembele.

Coutinho var allerede i sommer tæt på et skifte til Camp Nou. Faktisk var handelen så tæt på at gå igennem, at han i en længere periode ikke trænede med resten af træner Jurgen Klopps mandskab. Han skulle derudover også have indgivet en frivillig transferanmodning til Liverpools ledelsen, men af uvisse årsager gik handelen altså i vasken. Det er den dog ikke gjort nu.

Coutinho har i sin tid hos The Reds, som Liverpool også bliver kaldt, spillet 201 kampe og scoret 54 mål. Han kom dertil i 2013 fra Inter for 75 millioner danske kroner.

Overordnet er han den tredje-dyreste spiller i hele verden, kun overgået af Paris Saint-Germain-spillerne Neymar og Kylian Mbappe. De vil sige, at han overgår spillere som Paul Pogba og den fremtidig holdkammerat Ousmane Dembele på listen over verdens dyreste fodboldspillere.