Den tidligere Manchester United-træner David Moyes er ikke længere cheftræner i West Ham United. Om det er en fyring, kan sagtens være, men forskellige engelske medier skriver om afbruddet af samarbejdet som gensidigt, herunder det engelske medie Goal.com. I sidste weekend blev det ellers en realitet, at London-klubben uanset hvad ikke kunne komme til at rykke ned i den næstbedste engelske række, og dermed havde Moyes opfyldt klubbens mål for sæson: bliv endnu en sæson i Premier League.

Tilbage i november sidste år blev den skotske træner udnævnt som træner – han skulle overtage jobbet fra Slaven Bilic, der i løbet af den forgange tid ikke havde leveret de resultater, som man ønskede fra klubbens ledelse.

Slaven Bilic – West Ham Uniteds tidligere træner. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Formanden for bestyrelsen David Sullivan skulle ifølge samme medie, til klubben officielle hjemmeside have udtalt følgende om afskeden med David Moyes:
“Jeg vil gerne bruge min spalteplads på at takke David Moyes og hans medarbejde for at vi opnåede den milepæl, at West Ham United skulle blive i Premier League i næste sæson. Gennem hans tid her i klubben, har han i den grad, gennem værdighed og hårdt arbejde, fået plads til at arbejde – og arbejdet har været godt. Han vendte skuden, da det så værst ud og det er vi taknemmelig for. Vi ønsker ham og hans stab alt det  bedste.”

Hovedpersonen selv, Moyes siger følgende om den overraskende udmelding om, at han ikke skal træne klubben efter sommerferien:

“Jeg kunne have skiftet til en anden Premier League-klub i løbet af denne sæson, hvor jeg var træner for West Ham United. Men det valgte jeg ikke at gøre. Men det er ok, at jeg stopper her. Der er andre ting at lave. “