GettyImages-461450222

Forarbejdet til uddelingen af prisen for verdens bedste fodboldspiller er nu gjort. Journalister, trænere, m.fl. har afgivet deres stemme. Mandag eftermiddag kunne FIFA afsløre at årets tre finalister som bedste mandlige fodboldspiller er Lionel Messi, Neymar Jr. og Cristiano Ronaldo.

Der er således ikke tale om den store overraskelse, men værd at bemærke er det at Neymar Jr. nu for første gang har sneget sig ind til en podieplads i denne prestigetunge prisuddeling der finder sted d. 11. januar 2016 i Kongresshaus i Schweiz’ største by, Zürich.

 

Neymar endnu ikke klar for topplads på podiet

Den tidligere hollandske landsholdsspiller, Edgar Davids, var sammen med tyske Nadine Kessler tilstede ved offentliggørelsen af finalisterne til de forskellige kategorier. Davids mente at Neymar endnu ikke var helt klar for topplads på podiet. Ronaldo så han som den meget atletiske type, medens Messi’s talent mere er en medfødt gave, som det er vanskeligt for andre fodboldspillere at eftergøre.

 

Kandidater til årets mål

Traditionen tro kåres også ved FIFA Ballon d’Or uddelingen det bedste mål i det forgangne år, den såkaldte Puskás pris. Kandidaterne til denne er; Alessandro Florenzi (AS Roma) for sit imponerende langskudsmål mod FC Barcelona 16. sept. 2015, Wendell Lira (Goianesia) for sit veludførte saksesparksmål mod brasilianske Atletico d. 11. marts 2015, og så Lionel Messi (FC Barcelona) for sin fænomenale dribletur rundt om Athletic Bilbao’s spillere d. 30. maj 2015 der endte i en scoring.

Ved FIFA Ballon d’Or uddelingen i januar 2016 skal en del andre priser som bekendt også uddeles. De nominerede til de resterende kategorier er:

 

Bedste kvindelige fodboldspiller:

Carli Lloyd (USA/Houston Dash)

Aya Miyama (Japan/Okayama Yunogo Belle)

Célia Šašić (Tyskland/1. FFC Frankfurt)

Bedste mandlige træner:

Luis Enrique (Spanien/FC Barcelona)

Pep Guardiola (Spanien/Bayern München)

Jorge Sampaoli (Argentina/Chile)

Bedste kvindelige træner:

Jill Ellis (USA/USA)

Mark Sampson (Wales/England)

Norio Sasaki (Japan/Japan).