Det er sommer og ligaer er sluttet. Der er vundet videre og nedrykkere og nu er det sommerferie. I hvert fald for nogen. For andre venter en VM-slutrunde lige rundt om hjørnet. Både en udmattende turneringer med mange kampe på få dage – men også et udstillingsvindue for de spiller, der deltager. Mange bruger en så stor begivenhed som et VM er, som et springbræt i sin individuelle karriere.

Dette er dog ikke tilfældet for Gerard Deulofeu. Han har nemlig allerede fået sin fremtid på plads. Og den ligger i England og Premier League. Det er hos klubben Watford og dem skifter han til for 13 millioner euro – hvad der svarer til cirka 100 millioner danske kroner.

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Hele sidste sæson tilbragte han på lån i klubben og på hjemmebanen Vicarage Road og derfor er det heller ikke mærkeligt at midterklubben gør aftalen permanent. Han lavede nemlig flere vigtige mål og var en af hovedårsagern til at klubben sluttede over nedrykningsstregen. ‘

Erfaring fra hele verden

Den 24-årige lynhurtige kantspiller kommer til at spille i Watford for de næste fem år.  Siden han blev færdig på Barcelonas ungdomsakademi i 2011 har han  været rundt omkring i Europa med både ophold i Everton, Sevilla og AC Milan. Dog blev han, i 2017 købt tilbage af Barcelona, men de indså hurtigt, at de ikke kunne bruge ham alligevel.

Om købet af Deulofeu siger repræsentanter for Watford følgende:

“Vores ambition er at blive bedre og bedre i Premier League. Og score flere mål og vinde flere kampe end sæsonen forinden og det kan Deulofeu hjælpe os med. Vi tror han kan blive rigtig vigtig for os i den kommende tid.”

Selvom fløjspilleren allerede har sin fremtid på plads, så forhindrer det ham ikke i at deltage i sommerens slutrunde. Han er nemlig en del af det spanske landshold, men først på holdkortet står han ikke. Spørgsmålet er om vi overhovedet får ham at se på banen – eller om han glemmes i stjerner som David Silva, David De Gea og Sergio Ramos?