Ikke siden 2011/12 sæsonen har Borussia Dortmund vundet den tyske Bundesliga. Store omvæltninger er undervejs siden klubben sidste sommer mistede deres manager Jurgen Klopp, men dog alligevel formåede at vinde pokalturneringen. Nu har de fået ny manager igen, og det afspejler sig i deres transferpolitik. 

AF KRISTIAN PARIS

For den tyske har netop her til eftermiddag, torsdag, annonceret, at de sælger tyskeren Sven Bender til Bundesliga klubben Bayern Leverkusen. Handel går angiveligt på 110 millioner, der sender den 28-årige spiller til samme klub som sin tvillingebror i BayArena i næste sæson.

 

Den alsidige midtbanespiller har længe været rygtet væk, selvom han nærmer sig hele otte år i Dortmund. I de otte år har han dog også slået sit navn fast som en af de bedste spillere på holdet.

I de otte har den 28-årige tysker spillet 244 kampe i alle turneringer. Han kom til klubben i 2009 fra 1860 München. Siden dengang har han vundet to Bundesliga titler og to tyske pokaltitler.

Til Dortmund egen hjemmeside sagde han følgende: “For nogle dage siden henvendte jeg mig til Aki Watzke og Michael Zorc, der er henholdvis chef og sportschef, for at skifte væk og få en ny udfordring efter otte år i klubben.” 

“Jeg er meget taknemmelig for mine år i Dortmund og klubben har i den grad min respekt, selvom de ikke har gjort noget for at holde på mig. Jeg er dybt beæret af at have været en del af den her klub i så mange år. 

Årene i Dortmund har ikke blot skabt rammer for min karriere, nej hele mit liv og hele min familie.” 

“Derfor vil jeg også gerne takke de mennesker der er ansvarlige for den måde jeg er blevet behandlet på, mine holdkammerater, mine trænere og hele holdet. Af hjertet tak.”