Efter to år i spidsen for PSG, har den spanske træner Unai Emery netop annonceret, at han ikke vil være at finde i det varme sæde hos den franske hovedstadsklub efter sommerferien. Paris Saint-Germains nuværende træner kommer altså til at være arbejdsløs efter denne sæson – en beslutning, der ifølge flere kilder, herunder det engelske medie Goal.com, kommer i kølvandet på, at man ikke formåede at klare sig tilstrækkeligt godt i verdens hårdeste klubturnering; Champions League.

Neymar

Neymar er blandt PSGs bedste spillere. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

I denne sæson står det dog klart, at PSG, med spillere som Neymar, Cavani og Veratti på holdkortet, har vundet den bedste franske række, Ligue 1, og den franske pokalturnering, Coupe de la Ligue. I Champions League er dog i Emerys to sæsoner som cheftræner dog ikke gået som forventet.

Begge sæsoner er endt med exit fra turnering i første knock-out-fase; 16-delsfinalen. I denne sæson var det de spanske giganter Real Madrid, der satte en stopper for franskmændenes drømme og i sidste sæson var Barcelona endestationen for PSG, der blev sendt hjem med et samlet 6-1-nederlag. Ifølge det engelske medie Goal.com skulle Emery have udtalt følgende om hans nuværende arbejdsituation.

“Jeg har fortalt spillerne, at jeg forlader dem. Jeg siger tak til præsidenten for klubben, Nasser Al-Khelaifi, sportsdirektøren Antero Henrique, fansene og alle spillerne for disse to sæsoner. 

“De første seks måneder i klubben var hårde – Zlatan forlod os, og jeg prøvede at tilpasse mig klubben og vende mig til alt og hvordan det foregår her. Og så røg vi ud til Barcelona – det var et stort slag for os, og vi havde i lang tid svært ved at rejse os. Det har måske påvirket os i den anden sæson også. Jeg ved det ikke, men det kan måske have haft en indflydelse.”