Den italienske fodboldklub, Bari, har nu – officielt – ikke registreret sig til næste sæson Serie B. Det betyder, at 110 års historie skal bygges op på ny i de lavere rækker.

BARI, ITALY – AUGUST 06: Fans of AS Bari during the TIM Cup match between AS Bari and Parma Calcio at Stadio San Nicola on August 6, 2017 in Bari, Italy. (Photo by Giuseppe Bellini/Getty Images)

‘Galletti’ – som klubben kaldes – lå ellers med i oprykningsræset til Serie A i sidste sæson, men i playoff-kampene blev man slået ud til Cittadella.

Mandag blev det fortalt, at klubben ikke havde de økonomiske krav til at registrere sig til den næste sæson. Da klokken blev 18, var der endnu ikke dukket nogen løsning op.

Andrea Radrizzani, som er ejer af den engelske fodboldklub, Leeds United, og den lokale entreprenør, Ferdinando Napoli, havde ellers forberedt en overtagelse af klubben for at redde den, men en aftale kunne ikke nås i tide.

Dermed erklæres Bari konkurs, og er efter 110 års historie, nødt til at starte på en frisk i Serie D, som er den bedste amatørliga i det fodboldglade land.

Efter et italiensk regelsæt, kan Baris borgmester udvælge en gruppe investorer, som fremover skal varetage klubben. Men omstændighederne kan ikke ændres. Fra næste sæson hedder det Serie D.

Borgmester: En trist dag for hele byen

– Det er en trist dag. Ikke kun for fodbolden i Bari, men for hele byen, fortæller borgmesteren, Antonio Decaro.

– Det er nederlagets dag. Denne konkurs brænder 1.000 gange mere end et hvert nederlag på banen. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Og jeg har måske gjort mere end tilladt som borgmester. Men jeg bakkede op som indbygger, og også som fan.

– Vi bliver nødt til at arbejde med al styrke for at rejse op, for fodbold i Bari kan ikke ende på denne juli-dag. Det fortjener byen og fansene ikke.

For fire år siden var over 50.000 Bari-fans til stede på deres stadion i en kvalifikationskamp om oprykning til Serie A. De selvsamme fans må nu tage den triste vej ned i rækkerne.

 

Foruden Bari, så er Cesena også blevet ekskluderet fra Serie B. Ligeledes på grund af en konkurs.