Efter under seks måneder i spidsen for Everton, skal Sam Allardyce eller ‘Big Sam’, som han også kaldes, til at se sig om efter en nyt job. Merseyside-klubben har i hvert fald valgt at opsige aftalen med den tidligere West Ham United-træner og står dermed uden cheftræner lige nu.

Allardyce, der også har stået i spidsen for det engelske landshold, blev ansat på Goodison Park tilbage i november sidste år, efter Ronald Koeman var blevet fyret – på grund af dårlige resultater og en placering tæt på nedrykningsstregen. Klubben i starten af sæsonen meldte ud, at målet i denne sæson var at komme tæt på de europæiske pladser i Premier League – det vil sige top 7. Fordi Koemans mandskab efter første havldel af sæsonen ikke var på rette kurs, blev Allardyce hentet ind for at forsøge at få klubben i den øvre halvdel af tabellen.

(Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images)

Klubben slutter sæsonen af på en ottendeplads – kun en plads over klubbens målsætning for sæsonen – dette har dog ikke været nok for Allardyce. Hans spillestil og taktik er nemlig blevet kritiseret – af fans såvel som eksperter – for at være for defensivt orienteret. Og det er ifølge flere medier ikke den retning, som man ønsker at bevæge sig i hos The Toffees som Everton også kaldes.

Klubben har kun scoret 44 gange i 38 kampe – det mindste af alle hold, og det er bekymrende i sig selv, når klubben blandt andet råder over offensive kræfter som Wayne Rooney.

Men spørgsmålet er så, hvem der skal overtage efter ‘Big Sam’ i Everton. Den tidligere Watford-træner, Marco Silva, nævnes af blandt andet det engelske medie Goal.com, som den førende kandidat. Intet er dog bekræftet endnu og Silva har ikke udtalt sig om interessen endnu.