Everton ansatte lige før jul Sam Allardyce eller ‘Big Sam’, som han også kaldes, i håbet om, at den engelske træner kunne redde Merseyside-klubben fra nedrykning til den næstbedste engelske fodbolrække. Det stod hurtigt klart, at overlevelse ville blive en realitet og faktiske endte The Toffees, som Everton også kaldes, med slutte som nummer 8.

En godkendt præstation, hvis man tager omstændigheder før jul i betragtning. En miserabel placering, hvis man tager udgangspunkt i klubbens mål med sæsonen inden sæsonstart. Det var nemlig, at man så vidt det var muligt, skulle forsøge at kæmpe med om de europæiske pladser.

Lige efter sidste kamp var spillet blev Allardyce så sat på porten. Man mente ikke, at han var den rette mand til at føre Everton videre. Hans spillestil var for defensiv og det var ikke den måde klubben ønskede at vinde kampe på. Nu er den nye træner så fundet og det er blevet den tidligere Watford-chef Marco Silva.

Han kommer til at stå i spidsen for mandskabet med hjemmebane på Goodison Park i næste sæson og det er særdeles spændende om han kan tilføre det gear til truppen, der gør, at de er med omkring top 6.

Faktisk var Silva allerede i spil som ny Everton-træner tilbage i januar-måned, men der var han stadig underlagt restriktioner fra sit tidligere job i Watford og derfor kunne han altså ikke overtage trænerposten.

Silva, der er født og opvokset i Portugal, fortæller følgende om hans nye udfordring i livet:

“Jeg er virkelig glad og stolt af at være nye Evertontræner. Jeg glæder mig og ser frem til at arbejde med en så stor udfordring. Det er anderledes og jeg håber, at jeg kan bidrage med noget, og at mine ideer lykkedes. Jeg er nødt til at sige tak til klubbens ledelse og ejer for at give mig denne chance. Den er taknemmelig for. Jeg er selvtillid og tror på, at det nok skal gå.