MELBOURNE, AUSTRALIA – JULY 18: AS Roma captain Francesco Totti during the international friendly match between Real Madrid and AS Roma at Melbourne Cricket Ground on July 18, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Luciano Rossi/AS Roma via Getty Images)

Det var nyheden, man længe havde ventet på, men det gør det ikke nemmere at høre den, når den så endelig bliver gjort officiel.

Francesco Totti trækker sig tilbage fra fodboldens verden ved slutningen af denne sæson.

Nyheden har netop set dagens lys i de italienske medier, hvor Romas sportsdirektør, Monchi, på et pressemøde afslørede karrierestoppet.

Tottis sidste kamp i Roma-trøjen bliver mod Genoa på Stadio Olimpico den 28. maj. Dermed har Totti stadig 25 tilbage som professionel fodboldspiller.

‘Il Gladiatore’ har brugt 25 år på Giallarossis førstehold, hvor han fik debut som 16-årig, og sidenhen har han tilbragt hele sin karriere hos Roma, hvor han er blevet klubbens mest elskede spiller og kaptajn.

Serie A i 2001 og VM i 2006 – Kunne have blevet til mere!

I 2001 fik Totti æren af at føre Roma til Serie A-titlen. En ære, som kun tre Roma-kaptajn, inklusive Totti, har oplevet.

Fem år senere var han en del af det italienske fodboldlandshold, der besejrede Frankrig i den infamøse VM-finale i 2006 i Tyskland.

Totti forblev loyal mod sin klub, selvom han sagtens kunne have takket ja til en række andre tilbud, og fået lidt ekstra sølvtøj på sin hylde. Men den nu 40-årige angriber end ikke overvejede et skifte væk fra den italienske hovedstad.

Kendt af mange som ‘Il Bombo d’Oro’, på dansk ‘Den gyldne dreng’, har Totti optrådt 783 gange for Roma med 307 mål til følge. Det gør ham til den Serie A-spiller, der har scoret næstflest mål.

Totti vil blive savnet, ikke bare i Roma, men også verdenen over. Lykke til, gyldne dreng!