Så er det officielt: Juventus har netop offentliggjort købet af en Chelsea-spiller, som siden ankomsten til Stamford Bridge stort set ikke har spillet mere, end der kan tælles på hænder. 

Af David Paris 

De netop kårede Serie A-mestre, Juventus, har for få timer siden, offentliggjort købet af Juan Cuadrado fra Chelsea. De fleste tænker nok, at den colombianske spiller har været i Torino-klubben i flere sæsoner allerede og ja, det er også korrekt. De seneste to sæsoner har han nemlig været udlejet til klubben.

Han kom til Stamford Bridge i 2015 fra Serie A-klubben Fiorentina og har siden spillet cirka 10 betydningsfulde kampe for London-klubben. Kort efter, at han opdagede, at han kun var tiltænkt en plads på bænken, blev der taget en hurtigt beslutning. Han blev udlejet til ‘Den Gamle Dame’, som Juventus og kaldes og her har Cuadrado haft succes i støvlerne. Spilletid har han fået rigeligt af og nogengange har det kast en tre-fire mål af sig.

Kontrakten løber til 2020 og overgangssummen er i skrivende stund ukendt, mens der i kontrakten indgår, at Juventus, over de næste tre år skal betale omkring 140 millioner kroner til Chelsea. Dette beløb var angiveligt indbygget i Cuadrados kontrakt og ville man købe ham fri, før kontrakten udløb, skulle man frem med tegnebogen. Det krav accepteret Juventus og de kan nu bruge den 28-årige lynhurtige colombianer i sæsonens sidste kamp, som er mod Real Madrid i Champions League-finalen lørdag den 3. juni.

Cuadrado kom til Europa som 21 år, da den italienske klub Udinese købte ham. Inden da havde han optrådt Independiente Medellin i hjemlandet med blandet succes. I Italien gik det hurtigt og efter et års udlejningen til Lecce, købte Fiorentina Cuadrado. Med omtrent 100 kampe, og cirka 25 mål fordelt på tre sæsoner fik Chelsea øjnene op for den colombianske landsholdsspiller og resten er, der fra, historie.