Southamptons ejer Katharina Liebherr valgte i går at sælge majoriteten af aktierne i klubben til en kinesisk forretningsmand ved navn Jisheng Gao.

(Photo by Mark Kerton/Action Plus via Getty Images)

I januar måned meldte Liebherr ud, at hun ville sælge sine aktier til et kinesisk konsortium, og det bliver altså nu alvor.

Liebherr indgår et partnerskab med den kinesiske familie Gao, med forretningsmand Jisheng Gao i spidsen. Ifølge engelske medier, køber den kinesiske familie 80 procent af alle aktier i klubben. Det svarer til et opkøb på omkring 1,6 milliarder kroner.

-Jeg er beæret og ydmyg over at blive partner i Southampton sammen med Katharina Liebherr, som sammen med sin far har været så god en forvalter af klubben, dens vækst og succes, udtaler Gao Jisheng til klubbens officielle hjemmeside.

Under lederskab af familien Liebherr har Southampton gennemgået noget af en forvandling. Siden overtagelsen tilbage i 2009 har klubben formået at spille sig op fra Englands tredjebedste række, League One, til nu at være en fast bestanddel af Premier League.

I 2012 rykkede Southampton op i Premier League, og i de seneste fire sæsoner er det blevet til placeringer i Premier Leagues bedste halvdel.