Real Madrid har offentligjort købet af den meget lovende brasilianske angriber Vinicius Junior fra Flamengo. 

Af: KRISTIAN SKOVBY

Madrid annoncerede, at de havde købt den 16-årige tirsdag aften. Dog kan angriberen først skifte til Madrid i july 2018, altså når han fylder 18 år. Dette skyldes FIFAs ungdomstransfer regler, der ikke tillader klubberne at købe spillere, der er under 18 år uden for Europa.

Planen for Vinicius Junior er at blive i Flamengo et år ekstra, altså indtil 2019, men han kan stadig vælge at flytte til Madrid tidligere, hvis begge parter altså bliver enige om det, sagde den spanske klub i en udmelding.

Detaljerne er ikke blevet offentligjort med det samme, men reportere menes at vide, at transfersummen vil ligge på omkring 350 millioner kroner.

Vinicius gjorde sin senior debut for Flamengo tidligere denne måned, efter allerede at have imponerert for Brasilien i marts under det Syd Amerikanske u17 mesterskab, hvor han blev topscorer og bedste spiller i turneringen.

Han fornyede sin kontrakt i Flamengo i sidste uge efter at have undergået “medical” i Madrid.

Madrid kaldte Vinicius for en “Meget talentfuld og hurtig angriber, der er i stand til at dribble uden om spillere og har et øje for mål” og er “en af den mest lovende unge talenter i fodbold lige nu.”  

Barcelona har tidligere været blevet stærkt sat sammen med et bud på den unge angriber og Barcelonas Syd Amerikanske repræsentant Andre Cury, har angiveligt været involveret i de indledende forhandlinger med Flamengo og Vinicius’ agent.

Mundo Deportivo reporterede sidste uge, at Blancos president Florentino Perez har færdiggjort aftalen med hjælp fra den meget erfarende agent og Neymars rådgiver, Wagner Riberio og har derfor fået sin hævn på Barca, ved at stjæle Vinicius fra Barca.