Barcelona-stjerne Lionel Messi er blevet idømt 21 måneders fængsel efter at have undgået at betale cirka 30 millioner kroner over tre år – men det ser ud til, at han slipper for tid i fængslet

Af: KRISTIAN SKOVBY

Højesteret i Spanien har onsdag afvist Messis appel i sagen om skattesnyd, skriver spanske medier, derfor er Messi altså blevet dømt skyldig og har nu fået en dom på 21 måneders betinget fængsel. Udover fængselsstraffe, er han blevet tvunget til at betale en bøde på omkring 13 millioner kroner.

Den argentinske-troldmand har ifølge de spanske myndigheder ført i omegnen af 30 millioner kroner uden om det spanske skattesystem over en periode på tre år.

(Photo by Amilcar Orfali/LatinContent/Getty Images)

El Espano reporterer, at han er blevet fundet skyldig for tre skatteforseelser, i årene 2007, 2008 og 2009.

Hans far Jorge blev også blevet idømt 21 måneder fængsel, men hans straf er blevet reduceret til 15 måneders betinget fængsel.

Jorge Messi skulle oprindeligt betale en bøde på cirka 10 millioner kroner, men den er nu blevet reduceret til cirka 8 millioner kroner.

Den femdobbelte Ballon d’Or vinders holdkammerater, Neymar og Javer Mascherano, har også været blevet anklaget for skattesnyd.

Messi scorede to gange, da Barcelona vandt 4-2 over Eibar i weekenden. Men resultatet var desværre ikke nok for Barcelona til at vinde La Liga titlen foran Madrid. Barcelona møder Alaves i Copa del Rey finalen denne weekend.