Barcelona har her til aften bekræftet, at Neymars frikøbsklausul er blevet betalt.

Neymars skifte fra Barcelona er nu et skridt tættere, efter Paris har betalt Barcelona 1,6 milliarder kroner.

(Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Barcelonas kommentar lyder følgende: “Torsdag eftermiddag har Neymars juridiske-repræsentanter personligt besøgt klubbens kontorer og betalt 1,6 milliarder kroner i spillerens navn med hensyn til den ensidige opsigelse af kontrakten, der forenede begge parter.”

Det vil altså sige, at Neymar nu ikke længere er Barcelona-spiller og rent faktisk står uden kontrakt. PSG forventes dog at præsentere købet af Neymar snarest muligt.

Selvom, at Barcelona har accepteret betalingen, så har de også bekræftet, at de vil videregive informationer fra handlen til UEFA, hvis der skulle være nogle ulovligheder i spil.

Barcelona siger: “Klubben vil videregive alle detaljer i ovennævnte operation, så de kan afgøre det disciplinære ansvar, der måtte opstå i denne sag.”

Det forventes at Neymar kommer til at tjene omkring 225 millioner kroner om året efter skat i Paris, så snart skiftet fra Barcelona bliver bekræftet. Neymar skrev ellers under på en ny kontrakt sidste år med Barcelona.

Det er også blevet reporteret i Spanien, at Neymars far bliver betalt i omegnen af 300 millioner kroner, hvis hans søn skifter til Paris.

Barcelona er meget interesserede i Philippe Coutinho, dog håbede de at købe Liverpool-spilleren som en holdkammerat til Neymar og ikke som en erstatning. Catalanerne forbliver interesserede i Coutinho – selvom Liverpool-træner Jurgen Klopp fastholder, at han ikke vil sælge sin midtbanemand.

Skulle Neymar skifte til PSG denne sommer, så ville han altså blive verdens klart dyreste fodboldspiller nogensinde og formår næsten at fordoble den hidtil dyreste fodboldspillers transfersum, nemlig Pogba, da han blev solgt sidste sommer til Manchester United for omkring 900 millioner kroner.