Den engelske Premier League-klub Everton har annonceret at de har lånt Kevin Mirallas ud for hele næste sæson. Den belgiske landsholdsspiller kommer til at bruge det næste års tid i Italiens, hvor han skal tørne ud for Serie A-klubben Fiorentina. Det bekræfter også Fiorentina på klubbens hjemmeside.

En udtalelse fra Everton siger, at Kevin Mirallas snarest vil bestå lægetjekket og så er han officielt Fiorentina-spiller i den kommende sæson. Den lynhurtige kantspiller kom til Merseyside-klubben tilbage i 2012 fra den græske storklub Olympiakos. Siden har han optrædt hele 186 kampe gennem alle seks sæsoner i den blå del af Liverpool. Om der kommer flere efter låneaftalen er udløbet, er ikke til at vide.

I de sidste par sæsoner har den 30-årige offensivspiller ikke haft en så fremtræden rolle på Goodison Park og spilletiden har været mindre og mindre på det seneste. I sidste sæson spillede han faktisk kun 13 kampe på tværs af alle turneringer. Og det første halve år var han også udlejet til netop Olympiakos.

Og det er nok en af de væsentligste årsager til, at Kevin Mirallas søger nye udfordringer. Han skal have mere spilletid. Og det tror han så, at han kan få i Fiorentina.

Landshold eller ikke

Miralles har tidligere været en del af de belgiske landshold. Han har spillet 57 kampe. Men var altså ikke med til VM i sommer. Primært pga dårlig form og for lidt spilletid. Men det kan ændre sig. Når han trækker en Fiorentina-trøje over hovedet.

Som erstatning for Mirallas har Everton købt en spiller. Det er Watford-spilleren Richarlison for 300 millioner danske kroner. Theo Walcott kom til i januar 2018. Så det bliver nok de to, der skal spille fløj for Everton. I den kommende sæson.